Wat heb je nodig:
- 350 ml organische kippen- of rundsbouillon Of je kan de helft water en de helft bouillon gebruiken
- 4 theelepels balsamic azijn
- 2 theelepels molasse/melasse
>>>Opmerking: Molasse is in Belgie o.a. te verkrijgen bij Bio-Planet en in Nederland bij De Tuinen
voor wie het kan verdragen:
* een flinke snuif gemberpoeder
* een snuif witte peper
* een snuif knoflookpoeder
extra zeezout naar smaak
Hoe maken:
- Voeg alle ingredienten samen in een kookpannetje - behalve het zout! en breng aan de kook op een medium vuur
- Laat ongeveer 1/3 inkoken terwijl je regelmatig roert
- Proef en voeg desnoods zout toe
- Gebruik het in de gerecht
- Voor later gebruik, laat het mengsel afkoelen
- Giet het in een recipient dat je kan afsluiten en plaats het in de koelkast
- Schudden voor gebruik
Vegetarisch: je kan de bouillon vervangen door plantaardige bouillon maar het zal dan niet dezelfde smaak hebben.
molasse/melasse |
Melasse of molasse is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten