Twee Bananen lagen me al dagen in de gaten te houden of ze grofweg in de compastbak zouden verdwijnen of dat ze een meer waardig en verheven doel zouden dienen. Ik kon het vandaag niet langer aanzien. Hun gele jassen werden alsmaar donkerder en het was duidelijk een nu of nooit situatie. Je kent dat wel...
Nu, donker rijpe bananen zijn eigenlijk gezonder en zoeter dan hun gele vrienden, dus het zou zonde zijn er geen gebruik van te maken. Dus het volgende reddingsplan begon op te borrelen in mijn brein. De simpelheid zelve EN zonder suiker, gluten, eieren, boter/olie of melk! Tataaaa!!!
Maakt 6 muffins
2 rijpe bananen
100 gram witte rijstbloem
50 gram boekweitmeel
1/2 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel citroensap (of azijn)
Voeg alle droge ingredienten samen in een bolkom |
Prak de banaan helemaal tot moes en meng zeer goed met de bloem, het vormt samen een deegbal |
Voeg op het einde 1/4 theelepel citroen of azijn toe |
Vet muffin vormen in met (olijf)olie en vul ze met 2 lepels voor 2/3 met deeg |
In de oven voor 20 minuten op 190 C |
KLAAR! Onmiddelijk uit de vormen nemen |
Deze bananen muffins zijn enkel gezoet met de bananen zelf, dus wil je ze graag nog een beetje zoeter, voeg dan 1 of 2 theelepels honing/agave siroop of 3 theelepels gewone suiker toe.
Als boekweit een smaak is die je niet echt ligt of je hebt het niet in huis, gebruik dan bruine rijstbloem in de plaats. Zo zijn ze ook wat luchtiger dan met deze boekweit versie.
Dit recept ga ik zeker tesamen met Stella uitproberen! Een hele dikke proficiat met je blog!!!!
BeantwoordenVerwijderenVoor kids kan je ze misschien maken met wit/bruine rijstbloem tenzij ze boekweit gewend zijn of indien je het kan vinden met lichte boekweitmeel... zeker leuk om te maken, want het is snel klaar en gemakkelijk :)
BeantwoordenVerwijderen