Rubrieken

Totaal aantal pageviews

donderdag 11 april 2013

Anti-Toxine-Radiatie Miso Soep

Deze soep heeft goede dienst bewezen nadat de atoombom Nagasaki (Japan) had platgegooid. De combinatie van de ingredienten zorgde er voor dat de radiatie geneutraliseerd werd en mensen minder ziek werden. Met Chernobyl en Fukushima in het achterhoofd en een leefomgeving barstensvol met radiatie door gsm masten, microgolven en electrosmog, en niet te vergeten de ontelbare toxines die ons lichaam overbelasten, is deze soep zeker geen overbodige luxe. Omdat de lever als onze toxine- fabriek fameuze overuren moet draaien kunnen we ons lichaam best een handje helpen met regelmatig deze eenvoudige miso soep te eten.

Mensen met kanker en zware metalen en radiatie belasting (bijvoorbeeld chemotherapie) zouden best deze soep elke dag eten.

Zorg voor organische ingredienten aangezien je deze soep eet om het lichaam te ontstressen!

Voor 2 personen:
Wat heb je nodig:

  • 30 gram of 5 cm kombu (zeewier)
  • 600 ml zuiver water
  • 2 theelepels donkere miso
  • groene pijpajuin in stukjes naar smaak
  • in stukjes gesneden bio groenten zoals wortel, brocolli, prei, shiitake paddestoelen of daikon (witte radijs)
  • verse koriander naar smaak ( koriander is een fantastische zware metalen vanger!!)
  • 200 gram gekookte bruine rijst (optioneel)
  • 100 gram tofu in blokjes (optioneel)
  • citroensap naar smaak (optioneel)
Hoe maken:



  • Week de kombu gedurende 5 minuutjes in water of tot het zacht wordt. Snij het dan in stukjes.
  • Voeg het water in een pot en voeg de kombu toe en laat heel zachtjes koken zonder deksel voor 10 minuten
  • Voeg dan de groenten toe en laat 3 tot 5 minuten samen koken
  • Zet het vuur uit
  • In een potje los je de 2 flinke theelepels miso op met een beetje water en voeg dan de opgeloste miso toe aan de soep. 
  • Laat een 5 tal minuten staan met het deksel op de pot.


Optioneel: Voeg de tofu en de gekookte rijst toe en laat een 5 tal minuten staan met het deksel op de pot

Serveer in een bolkom en voeg rijkelijk de verse koriander en stukjes groene pijpajuin toe.

mijn eigen foto volgt nog want deze doet niet echt eer aan de soep





2 opmerkingen:

  1. yummi miso soep! een van mijn favoriet! leuke artikel , je post heel veel interessante dingetjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geloof dat er iets grondig fout is met miso uit de Aziatische winkel. Ik ben er steeds ziek van geweest! Na het gebruik in soep.

    BeantwoordenVerwijderen