Rubrieken

Totaal aantal pageviews

maandag 3 juni 2013

Earthing - Aarding

Chris op blote voeten door het bos
Er is niets meer simpel en goedkoop om ons lichaam in evenwicht te brengen dan blootsvoets te lopen op gras, zand en zelfs de straat. De aarde zelf bevat een massa gezonde negatieve elektronen die de vrije radicalen in ons lichaam neutraliseren. Die vrije radicalen veroorzaken vele negatieve klachten en gezondheidsproblemen en ze geraken maar moeilijk uit ons lichaam verwijderd. Nochtans helpt het eenvoudig blootsvoets rondlopen om o.a. het zenuwstelstel en het hart te ontspannen en het maakt zelfs het bloed dunner zonder dat we enige medicatie moeten innemen. Het verdikte ongezonde bloed dat vooral bij mensen met hartproblemen en diabetes een extra probleem vormt, wordt meer vloeibaar door dagelijks blootsvoets buiten rond te lopen.
en op het strand (Lake Ontario)

Vuile voeten horen erbij maar het verfrissend en gezuiverd gevoel krijg je er ook gratis bij!

Wie gezondheidsproblemen of slaapstoornissen heeft, veel binnenzit, op de computer werkt, omgeven is door veel elektromagnetische storing of veel stress ervaart doet er goed aan om elke dag een half uurtje blootsvoets rond te lopen!


Net gelezen in de krant: 'Wandelen is als meststof voor de hersenen'

Een experiment aan de University of Illinois: Een groep van sedentaire 40- tot 80-jarigen werd aan het wandelen gezet gedurende 40 minuten en dat drie keer per week en vergeleken met een proefgroep ouderen die turn- en stretchoefeningen kreeg opgelegd.
Het effect hiervan op hun hippocampus – het stukje hersenen dat herinneringen aan gebeurtenissen, namen, plaatsen… tevoorschijn tovert – was indrukwekkend. Bij niet bewegende ouderen krimpt de hippocampus met 1 tot 2 procent per jaar. De hippocampi van de wandelaars waren gegroeid. Dat bleek na metingen (scans) voor het experiment, zes maand na de start en een jaar nadien. Bij de proefgroep was er een krimp van de hippocampus die vergelijkbaar was met die van niet actieve ouderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten