Iets dat ik hier in Noord-Amerika heb leren apprecieren is Carrot Cake met Icing. In mijn ogen een superlekkere cake met een gezonde inslag wegens... jawel... de wortelen. Maar deze carrot cake is nog gezonder gemaakt en is ook nog eens glutenvrij. Hij is gezoet met kokosbloesemsuiker en als vet gebruik ik kokosolie in plaats van boter of margarine. Niet geschikt voor stiefzoon wegens de amandelbloem maar hij is nu niet bij ons en dus kan ik met een gerust geweten iets maken met notenbloem.
Deze versie is zacht, vochtig en niet zo zoet. Ik heb hem in een taartvorm gegoten waardoor de cake eerder dun is, maar je kan het evengoed in cupcake vormen of ramenpotjes of in een kleinere bakvorm gieten waardoor de cake hoger komt.
Een volgende versie ga ik maken met andere bloemsoorten en zonder eieren.
Cake:
30 gram amandelbloem
35 gram kokosbloem
10 gram bruine rijstproteine (dit kan je weglaten en de beide bloemsoorten verhogen met ieder 5 gram)
60 gram kokosbloesemsuiker
1/2 tot 1 theelepel baksoda
1 theelepel kaneel (kan je verhogen tot 1 1/2)
1/4 theelepel zeezout
2 eieren
2 eiwitten
80 ml kokosolie gesmolten
80 gram geraspte wortel (1 grote wortel)
Schil en rasp de wortel
Voeg alle droge ingredienten samen
Klop de eieren, klop het eiwit
Voeg de olie, wortel, de eieren en eiwitten bij de droge mix
Giet in ingevette cupcake vormen of een ingevette bakvorm
Bak voor ongeveer 27 minuten op 160C - laten afkoelen
Kokos-Maple Icing
5 flinke eetlepels dikke kokosmelk uit blik
1 1/2 eetlepel (of naar smaak) maple siroop/esdoornsiroop (of een andere zoetstof)
snuifje stevia poeder (niet noodzakelijk)
enkele druppels vanille extract of vanille suiker in plaats van stevia
klein scheutje citroensap
2 eetlepels lopende kokosolie
Alles mengen en aanbrengen op de afgekoelde wortel cake
Plaats minstens 1 uur in de koelkast zodat de icing kan harden
Wortel raspen |
Droge ingredienten |
In ingevette bakvorm |
Icing aanbrengen |
Wortel Cake met Icing |
Bruine rijst proteine |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten