Regenboogforel lijkt erg op zalm en is op dezelfde manier te gebruiken.
1 regenboog forel
Marinade:
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel gedroogde thym maar ook lekker met rozemarijn
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel zwarte peper
1/8 theelepel cayenne poeder
het sap van 1 limoen of 1/2 citroen
Doe de kruiden, olie en limoensap in een plastic zak, samen met de forel, leg het in de koelkast en laat voor 2 uur marineren.
Van zodra het weer het enigszins toelaat slaat bij een Canadees een barbecue-gen aan. Dus ons vlees en vis gaat steevast op de barbecue-gril, maar je kan de forel uiteraard evengoed in de oven of de pan bakken.
Oven: op 200 C voor 10 tot 15 minuten afhankelijk hoe dik hij is
Barbecue:
Wrijf je gril in met een prop van keukenrol die je goed hebt laten trekken in olie. Gebruik een tang om met die prop je gril 4 keer in te wrijven. Zo voorkom je dat de vis aan de gril kleeft. Bak voor 5-6 minuten.
In Canada is er een andere manier om vis te barbecuen namelijk op een ceder plank. Het geeft een zachte houtachtige ceder smaak aan de vis. De plank moet je voor minstens 2 uur weken in water.
Tip: Week de plank in witte wijn, sake of cider!!
De plank daarna afschrobben. Ze kan meerdere malen gebruikt worden totdat ze barst of gewoonweg te vuil is om nog te gebruiken.
Het youtube filmpje heb ik geleend om een idee te geven waar ik het over heb:
Ceder Plank Barbecue:
Hmmmmmm, het water komt al in mijn mond. Ziet er weer kei lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenGrtjs
Daniƫlle