Rubrieken

Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 september 2013

Spirulina en een Spirulina Sapje

Spirulina is een blauw-groene alg dat gevonden wordt in mineraalrijke meren. Het bevat 60% aminozuren wat de bouwstenen zijn van eiwitten, dus heel goed als aanvulling voor mensen die vegan of vegetarier zijn.

Het bevat veel chlorofyl (bladgroen) en vitaminen B - het mist wel vitamine B12. 

Verder bevat het beta-caroteen  (goed voor de ogen), vitamine E, kalium, calcium, mangaan, zink, koper, ijzer, selenium en nog een aantal. 

Het bevat mucopolysacchariden wat helpt bij de groei en gezond houden van de darmflora. 

Het is gemakkelijk verteerbaar en de smaak heeft wat weg van, tja, zeewier. Dus het poeder is best te mengen met fruit of groentensap of in een smoothie.  


Het is verkrijgbaar in tabletten of capsulen of als poeder.


Best rustig aan opbouwen want het heeft een reinigend effect wat bijvoorbeeld hoofdpijn kan geven. Het wordt ook gebruikt om af te slanken maar ik ben niet zeker of dit effectief ook het geval is. 
Het zou helpen bij artritis, te hoge cholesterol, diabetes, als kankerpreventie, bij herpes en als ondersteuning van de lever, wat altijd een grote plus is in onze leverbelastende leefomgeving. 

Alsook bij allergische rhinitis, dus voor mensen met hooikoorts kan het een dankbaar hulpmiddel zijn!


Hoe innemen?

NIET 's avonds innemen want het geeft zeker een boost aan energie!!


Normale dosering voor volwassenen is 3 tot 6 tabletten per dag of 1/2 tot 1 theelepel poeder per dag. Je kan desgewenst verhogen naar 20 tabletten of 1 eetlepel per dag zodra je lichaam gewend geraakt.


Het poeder neem je best in met fruitsap, groentensap, soep of in een smoothie. De smaak is niet echt aangenaam dus het is best het te mengen met andere smaken.

Drink voldoende water om je lichaam te helpen met de ontgifting! Hoofdpijn is mogelijk doordat losgemaakte gifstoffen doorheen je lichaam circuleren.

Opmerking: Mensen met schildklierproblemen kunnen last ondervinden bij het gebruik van spirulina.


Spirulina Selder Sapje

  • 2 of 3 staken selder
  • 1 mandarijn
  • 1/8 of 1/4 theelepel spirulina poeder oplossen in wat water, de hoeveelheid hangt af hoe verdund je het wil drinken - wie al heeft opgebouwd kan uiteraard meer spirulina toevoegen
Maak je sapje in een sapcentrifuge en voeg je opgeloste spirulina toe, drink rustig op, dit is krachtvoer :)

Een uitgebreidere versie:



  • 2 of 3 staken selder
  • 1 mandarijn
  • 1 rode biet
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 1/8 of 1/4 theelepel spirulina in water opgelost



TIP: Wie geen sapcentrifuge bij de hand heeft: Je kan elk soort sap, zoals tomaten- of wortelsap of fruitsap uit brik gebruiken.




Spirulina-selder-mandarijn sapje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten