Scone cake?! Jawel! Gemakkelijk, snel en volledig allergeenvrij, wat wil je nog meer!?
135 gram rijstbloem
75 gram licht boekweitmeel
75 gram aardappelzetmeel
5 eetlepels soja-en melkvrije margarine
1 theelepel baksoda
3 eetlepels kokosbloesemsuiker (heeft een typische smaak) of 2 flinke lepels gewone suiker (tenzij je het graag wat zoeter eet verhoog dan de hoeveelheid suiker)
240 ml rijstmelk
snuifje zout
1 kop ontdooide en uitgelekte diepvries bosvruchten of verse indien het seizoen (bosbessen, aardbeien, braambessen,...)
Meng alle ingredienten samen in een kom, schep op het laatste de bosvruchten toe.
Vet een ronde bakvorm in
Voorverwarm de oven op 220 C
Schep het mengsel in de bakvorm
Zet in de oven voor 18 minuten
Laat afkoelen en snij in 8 of 10 stukken.
De paarsachtige kleur van deze scones komt door het sap van de bosbessen en de braambessen.
TIP: Breng icing aan, door poedersuiker te mengen met een beetje water en/of citroensap, wat de cake wat zoeter maakt.
Of wie een schep aardbeienjam en een toefje room kan verdragen zal hier zeker een heerlijke combinatie in vinden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten