Rubrieken

Totaal aantal pageviews

vrijdag 13 september 2013

Zachte Taco's met Kokos Visvulling

Op verzoek van mijn moeder, die op haar 71 zichzelf zwaar verdenkt van glutenproblemen, bedacht ik een heel simpel en snel klaar gerechtje dat ze kan maken als vervanging van brood met eenvoudige ingredienten die ze in huis heeft.

Deze samenstelling kan zowel als basis dienen voor zoete pannenkoekjes als voor zachte taco's zoals hier voorgesteld. Je kan deze pannenkoekjes vullen met zoet, vegetarisch hartig, kip of vis. Maak een stapel pannenkoekjes, maak verschillende zoete of hartige vullingen en je hebt een heerlijk fingerfood maal dat je kan delen met meerdere tafelgenoten!

Voor ongeveer 8 pannenkoekjes/taco's:
  • 1 kop witte rijstbloem (ik gebruikte hier bruine rijstbloem maar dat is haast niet te krijgen in Vlaanderen)
  • 1 kop aardappelzetmeel
  • 1 ei
  • rijstmelk
  • 1 eetlepel kokosolie of andere olie
  • snuif zout

Wie het ei-vrij wil houden voegt extra olie toe in het deeg en voegt eventueel een 1/2 theelepeltje johannesbroodpitmeel of guar gom toe.

Voor zoete pannenkoekjes voeg je nog 1 eetlepel suiker toe of elk zoetmiddel dat je graag gebruikt (pas de hoeveelheden aan aan het zoetmiddel dat je gebruikt)

Reken op 2 taco's per persoon:



Voor Vis Taco's
  • Voeg alle ingredienten samen en voeg stelselmatig rijstmelk toe terwijl je roert totdat je een pannenkoekendeeg dikte verkrijgt.
  • Breng kokosolie of andere olie aan in de pan en laat goed op temperatuur komen voordat je het deeg toevoegt.
  • Voeg telkens een beetje olie in de pan - ik gebruik een silicone borsteltje dat ik dip in de kokosolie.
  • Bak ze een voor een in een hete pan waarvan je de temperatuur wat verlaagt na je eerste pannenkoek/taco.
  • Maak ze niet te groot

Laat ze afkoelen op een bord en maak ondertussen je vulling

De Vis Vulling


Voor 2 tot 3 personen:
  • een stukje witte vis per persoon in blokjes gesneden
  • 1/2 blik kokosmelk
  • halve courgette in kleine reepjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • een beetje curry poeder
  • een beetje kurkuma poeder
  • een snuif nootmuskaat
  • zout naar smaak
Wat kokosolie of andere olie in een pan
Fruit de stukjes knoflook
Breng de vis en courgette reepjes in 
Voeg de kokosmelk toe
Voeg de specerijen toe
Laat alles op een zacht vuur samen pruttelen tot de vis gaar is en doordrongen van de smaken

Vul je afgekoelde taco's met een beetje vulling en vouw dubbel

TIP: Je kan de rest van de pannenkoekjes gebruiken om het sap van de vis mee op te deppen zoals je met brood zou doen of voor een zoet nagerechtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten