Hier gaan we dan:
Voor 6 grote ronde koeken, maakt 3 dubbeldekkers ofwel 12 kleinere koekjes en 6 dubbeldekkers
- 35 gram kokosbloem
- 20 gram cacao poeder
- 35 gram lopende kokosolie
- 3 eieren
- 1/4 theelepeltje baksoda
- 1/4 theelepeltje zout
- 1/8 theelepeltje stevia
- 70 gram honing
Meng alle ingredienten goed samen tot een vrij lopende deeg en plaats het in de koelkast gedurende 45 minuten tot 1uur zodat de kokosolie terug kan opstijven.
Oven voorverwarmen op 180 C
Vet je bakplaat in met olie of gebruik bakpapier
Maak ronde koeken, met voorkeur met een vorm: de koeken zakken uit en worden groter dan de vorm die je gebruikt hebt dus hou rekening met voldoende plaats.
Bak ze gedurende 9 tot 19 minuten afhankelijk van de grootte en de dikte van je koeken. De mijne waren groot en moesten 19 minuten in de oven. Ze moeten nog een beetje zacht zijn dus niet laten droogbakken.
Voor de pompoen creme:
Elke soort pompoen werkt maar ik heb het onderste deel van een flespompoen gebruikt en je hebt eigenlijk maar een beetje nodig dus voorzie een ander gerecht met pompoen zoals pompoensoep of vries de rest in voor een volgende keer.
- 70 gram geroosterde pompoen
Geroosterde Pompoen: Snij de pompoen in de helft, schep met een lepel de pitten en de vezels uit en plaats de twee delen omgekeerd in een ovenschotel met een beetje water. Plaats in een oven van 180 C en laat 40 minuten staan of totdat het vruchtvlees heel mals is als je prikt met een mes of vork. Schep het malse vruchtvlees uit met een lepel.
- 6 grote eetlepels kokoscreme van een blik kokosmelk
Ideaal gezien zet je een blik kokosmelk (hoe zuiverder hoe beter) in de koelkast gedurende een nacht. Wanneer je het wil gebruiken open je het blik en schep je het hard geworden deel van de kokosmelk af, dat is je room. Sommige kokosmelken stijven niet genoeg op en gebruik dan het dikst mogelijk deel van de melk. Voeg eventueel een beetje extra pompoen puree toe, zodat het een beetje dikker wordt. Het echte opstijven gebeurt in de koelkast.
- 1 eetlepel honing
- een paar flinke snuiven kaneelpoeder
Meng alles met een staafmixer tot een gladde room en plaats het in de koelkast om goed af te koelen. Het zal een stevige room worden die je kan uitsmeren op de binnenkant van de koeken.
Gevulde Dubbeldekkers met Pompoen Creme Vulling |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten