Rubrieken

Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 oktober 2013

Vegan 'Gehakt' Ballen

Vandaag was het een volwaardig vegan avondmaal. Ik had echt geen zin in een vleesmaaltijd en dus moest er iets uit de toverhoed geplukt worden. Ik wilde al een tijdje vleesloze gehaktballen maken en dit was gewoon het moment: "Glutenvrije fusilli met vegan balletjes in tomatensaus"



Het enige nadeel aan dit gerecht is dat er wat potten en pannen vuilgemaakt moeten worden maar de balletjes zelf zijn gemakkelijk te maken.

Voor 2 tot 3 personen:

Wat heb je nodig:

  • 100 gr witte quinoa
  • 240 ml water
  • 90 gram rode linzen
  • 240 ml water
  • 2 volle eetlepels gemalen lijnzaad = vlaszaad
  • zout en peper
  • chilipoeder en kurkumapoeder naar smaak
  • 1/4 rode paprika in heel kleine stukjes gesneden (of een andere groente)
  • 1 teen knoflook - uitje mag en kan ook
  • verse munt, basilicum of koriander - of eventueel droge kruiden
  • Tomatensaus uit bokaal of eventueel vers gemaakt
  • Glutenvrije pasta bijvoorbeeld spirelli













Hoe maak je het:

  • Kook de quinoa in 240 ml water tot het mooi droog is. Kook eerst zonder deksel en de laatste 10 minuten met een deksel. Zorg dat het water allemaal geabsorbeerd is door de quinoa. Voeg wat zout toe in het kookwater.
  • Kook de linzen in 240 ml water tot ze nog een klein beetje vochtig zijn
  • Voeg naar het einde toe wat zout, peper, chilipoeder en kurkumpoeder toe 
  • Voeg op het einde dan 2 volle eetlepels gemalen lijnzaad toe bij de linzen en meng het doorheen de linzen 
  • Snij de knoflook (en ui als je dat gebruikt) in heel kleine stukjes
  • Voeg dan de quinoa, linzen en stukjes knoflook bij elkaar en mix met een staafmixer tot een pasta 
  • Snij de paprika in heel kleine stukjes
  • Doe een beetje (kokos)olie in een pot of pan en fruit de paprikastukjes
  • Roer dan de paprikastukjes bij de quinoa-linzen mix
  • Snij de munt in kleine stukjes en voeg ze onder de mix
  • Rol de ballen tot de gewenste grootte - het maakt 16 ballen of meer als je de balletjes kleiner maakt
  • Bak ze gedurende 10 minuten in wat olie
  • Voeg dan de tomatensaus toe en laat samen opwarmen
  • Kook ondertussen de pasta - giet af onder koud water
  • Dien alles samen op





Geen opmerkingen:

Een reactie posten