Rubrieken

Totaal aantal pageviews

zondag 5 januari 2014

Hoe gedroogde kikkererwten gebruiken?

Kikkererwten of Garbanzo bonen:



Gedroogde bonen zijn handig om in huis te hebben, maar ze hebben wel wat voorbereiding nodig voor ze gebruikt kunnen worden. Ik wilde een kikkererwten hummus maken maar ik had enkel gedroogde kikkererwten in huis dus vandaar deze post over hoe gedroogde kikkererwten, stap voor stap, op een goeie wijze te gebruiken.

Welke hoeveelheid gedroogde kikkererwten ook:

Lange versie:
  • De gedroogde kikkererwten in een kom onder water zetten en ideaal gezien een nacht laten weken. Ze zwellen toch wel flink op dus voorzie voldoende ruimte in je kom en voeg extra water toe indien nodig.
  • In een ruime pot water kook je ze voor 5 minuten

  • Zet het vuur uit en laat ze 1 uur staan in hetzelfde water
  • Afgieten in een vergiet en neem nieuw water


  • Voeg de kikkererwten toe en kook ze nu voor minstens 1 uur - afhankelijk wat je wil maken moeten ze langer koken - voor hummus moeten ze behoorlijk zacht zijn dus koken ze ietsje langer dan 1 uur
  • Voeg eventueel zout toe naar smaak (afhankelijk wat je wil maken)
  • Weer afgieten en laten afkoelen
  • Klaar voor gebruik!
Korte Versie:

  • Nachtje laten weken
  • Afspoelen
  • Goed onder water zetten en minstens 1 uur laten koken
  • Zout toevoegen naar smaak
  • Proef of ze zacht genoeg zijn, anders nog wat langer laten koken
  • Afgieten en laten afkoelen

Ik post mijn zelfgemaakte hummus en een snel klaar kikkererwten slaatje op een volgende pagina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten