Bewaar de hummus in een goed gesloten container in de koelkast.
Hoe maken:
- 500 gram geweekte kikkererwten (zie vorige post) of een blik gespoelde kikkererwten
- 1 grote teen knoflook
- 3 eetlepels goede olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 1/2 theelepel zout (vraagt om behoorlijk wat zout dus regelmatig proeven tijdens het blenden)
- lichte peper naar smaak
- optioneel snuif komijnpoeder (opletten want de smaak kan te sterk zijn als je teveel gebruikt)
- optioneel flinke snuif paprikapoeder
- optioneel snuif cayenne poeder (wij houden van pikant dus vandaar de cayenne)
- optioneel verse koriander blaadjes
- 1/4 kop water telkens met scheutjes toevoegen tot de hummus smeerbaar is
- extra olijfolie om over de hummus te gieten nadat het klaar is
hummus op de glutenvrije boterham |
Snel Klaar Slaatje met Kikkererwten
- 1 blik gespoelde kikkererwten
- 3-4 artisjokharten in stukjes gesneden
- 10 stukken gedroogde tomaten in olijfolie in stukjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap naar smaak
- verse peterselie
- zeezout naar smaak
- Hou je van pikant voeg dan wat chili poeder of cayenne poeder toe
Voeg alles samen en zet in de koelkast zodat de smaken kunnen blenden - Klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten