Rubrieken

Totaal aantal pageviews

zondag 5 januari 2014

Hummus zonder tahini en Kikkererwten slaatje

Omdat stiefzoon geen sesamzaad kan eten wordt de hummus steevast zonder tahini of sesamzaadolie gemaakt. Maar dat is geen gemis. Hummus is eenvoudig te maken met een aantal basis ingredienten. Je hebt een stevige staafmixer of een blender nodig om alles goed te mixen.
Bewaar de hummus in een goed gesloten container in de koelkast.


Hoe maken:

  • 500 gram geweekte kikkererwten (zie vorige post) of een blik gespoelde kikkererwten
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel zout (vraagt om behoorlijk wat zout dus regelmatig proeven tijdens het blenden)
  • lichte peper naar smaak
  • optioneel snuif komijnpoeder (opletten want de smaak kan te sterk zijn als je teveel gebruikt)
  • optioneel flinke snuif paprikapoeder
  • optioneel snuif cayenne poeder (wij houden van pikant dus vandaar de cayenne)
  • optioneel verse koriander blaadjes
  • 1/4 kop water telkens met scheutjes toevoegen tot de hummus smeerbaar is
  • extra olijfolie om over de hummus te gieten nadat het klaar is
hummus op de glutenvrije boterham

Snel Klaar Slaatje met Kikkererwten

  • 1 blik gespoelde kikkererwten
  • 3-4 artisjokharten in stukjes gesneden
  • 10 stukken gedroogde tomaten in olijfolie in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap naar smaak
  • verse peterselie
  • zeezout naar smaak
  • Hou je van pikant voeg dan wat chili poeder of cayenne poeder toe
Voeg alles samen en zet in de koelkast zodat de smaken kunnen blenden - Klaar!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten