Het kan verkeren... een mens moet flexibel zijn in het leven!
Eenvoudig en snel klaar! Althans het koken dan :)
Wat heb je nodig:
- 1 flinke ui of rode ui
- 3 tenen knoflook
- een halve pompoen in stukjes
- DE specerijen in poeder of gedroogd: salie, thijm, kurkuma, gember, kruidnagel, nootmuskaat, koriander & chili peper en flink wat zout - ik heb geen bouillonblokjes gebruikt, gewoon zout, kruiden en specerijen lukken ook prima!
- glutenvrije tortilla chips = gemaakt van mais, anders gebruik je aardappelchips of groentenchips
- verse koriander blaadjes
- (kokos)olie om te stoven
- Je kan desgewenst afwerken met een vleug 'room' of een scheut 'melk' - uiteraard op een andere basis dan koemelk.
Opmerking: je past de specerijen aan aan je smaak en intoleranties
Hoe maken:
- Snij de pompoen in stukken en ontdoe het van de pitten, vezels en schil, snij dan in blokken van ongeveer 10 cm
- Snij de ui en knoflook in stukjes
- Fruit de ui in wat olie, voeg de look toe en fruit deze ook mee
- Voeg de pompoenstukken toe
- Zet alles net onder water
- Wanneer het begint te pruttelen voeg je alle specerijen toe naar smaak - je kan later nog bijkruiden
- Laat 20 tot 30 minuten zachtjes koken
- Alles mixen met een staafmixer - proeven en bijkruiden indien nodig
- Opscheppen in een bolkom of soepbord, de tortilla chips in stukken breken, de koriander blaadjes bovenop en direct opeten, anders worden de chips te zacht wat dan niet meer zo lekker is.
Pompoen van Anita die als inspiratie diende :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten